امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

كارآموزی در شركت میل لنگ سازان

كارآموزی در شركت میل لنگ سازان دسته: گزارش کارآموزی و کارورزی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 23 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 39

دانجشویان در طول دوران تحصیلات دانشگاهی ، چه در مقطع كاردانی و چه در مقطع كارشناسی هر كدام درسهای متناسب با رشته تحصیلی خود و همچنین كارهای عملی را می خوانند و انجام می دهند پس از اتمام درس و كارهای عملی لازم است دانشجو با مراجعه به محیط بیرون با چگونگی كار در كارگاهها و كارخانجات آشنا شود و به اصطلاح دوران تكمیلی رشته خود را با انجام كار در كارخ

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

مقدمه

دانجشویان در طول دوران تحصیلات دانشگاهی ، چه در مقطع كاردانی و چه در مقطع كارشناسی هر كدام درسهای متناسب با رشته تحصیلی خود و همچنین كارهای عملی را می خوانند و انجام می دهند . پس از اتمام درس و كارهای عملی لازم است دانشجو با مراجعه به محیط بیرون با چگونگی كار در كارگاهها و كارخانجات آشنا شود و به اصطلاح دوران تكمیلی رشته خود را با انجام كار در كارخانجات بگذراند .

بدین منظور دانشگاه برای هر دانشجو متناسب با رشته آنان واحد كارآموزی را ارائه می دهد  تا دانشجو با معرفی به مكان كاراموزی كار در آنجا را شروع كند و بتواند در پایان كار گزارشی از عملكرد خود در طول این مدت را به دانشگاه ارائه دهد .

در اینجا این سوال پیش می آید كه هدف از كارآموزی چیست ؟

در اصل هدف از كارآموزی آماده كردن فرد برای كار در بیرون از محیط تحصیلی خود می باشد تا بتواند پس از اتمام درس كار در رشته تحصیلی‌اش را تجربه و انجام دهد .

امیدواریم همه دانشجویان در طول كارآموزی موفق و سربلند باشند .

مكان كارآموزی

من دوران كارآموزی را در مجتمع كارگاههای آموزشی دانشگاه آزاد واحد شهر مجلسی گذراندم . مجتمع كارگاههای آموزشی در 6 كیلومتری شرق ساختمانهای اداری واقع شده كه بر دو قسمت كلی تقسیم می شود :

مجتمع كارگاهی و مجتمع آزمایشگاهی

در مجتمع كارگاهی 6 كارگاه بزرگ واقع شده است كه اسامی آنها عبارتند از:

كارگاه مدلسازی، جوشكاری، تأسیسات، ریخته گری، ماشین‌آلات و تراشكاری.

در هر كدام از این كارگاهها متناسب با رشته دانشجویان كارهای جداگانه ای انجام می گیرد . در كارگاه مدلسازی به تهیه مدل جهت انجام قالبگیری و ریخته گری می پردازند . در كارگاه جوشكاری قطعات و وسایلی كه احتیاج به جوشكاری دارند ، جوشكاری می شوند .

كارگاه تأسیسات مربوط به تأسیسات ساختمانی و طرز كارانها می باشد كه دانشجویان در آن آموزش لازم در این زمینه را می بینند . كارگاه ریخته گری تولید قطعات و مذاب ریزی ، به صورت دستی را بر عهده دارد ، كارگاه ماشین‌آلات تعمیر و تنظیم موتورهای بنزینی و دیزلی را آموزش می دهد و كارگاه تراشكاری هم ، تراشكاری قطعات ساده و دوار را بر عهده دارد .

بخش دوم كارگاههای آموزشی شامل آزمایشگاهها می باشد كه در مجاورت ساختمانهای اداری و آموزشی واحد قرار دارد و به شرح زیر می باشد :

آزمایشگاه ترمودینامیك ، آزمایشگاه شیمی ، سیالات ، آزمایشگاههای گروه مواد كه خود شامل : آزمایشگاه مصالح قالبگیری و آزمایشگاه خواص مكانیكی و آزمایشگاه متالوگرافی و آزمایشگاه عملیات حرارتی می باشد ، آزمایشگاههای مدار الكترونیك و مخابرات .

تجهیزات كارگاه ریخته گری

در كارگاه ریخته گری به طور كلی به وسیله مدل و ماسه در درجه ، كار قالبیگری را انجام داده و سپس با استفاده از كوره و بوته مذاب را آماده می سازند و داخل درجه قالبگیری ریخته و پس از منجمد شدن مذاب و سرد شدن قطعه مورد نظر را كه شكلی دقیقاً مثل مدل دارد ، را از داخل ماسه خارج می كنند . اما كل این مراحل كه به سادگی بیان شد احتیاج به مدت  زمان طولانی و تجهیزاتی دارد . در زیر تجهیزاتی كه جهت تولید یك قطعه به كار گرفته می شود را بیان می كنیم :

1-  ماسه : اولین ماده‌ای كه برای قالب گری لازم و احتیاج است ، ماسه نام دارد . این ماسه در كارگاه ریخته گری خود به چهار نوع مختلف تقسیم بندی می شود :

الف) ماسه طبیعی

ب) ماسه مصنوعی

ج) ماسه CO2

د) ماسه چراغی

1-1)  ماسه طبیعی : به ماسه ای اطلاق می شود كه به صورت طبیعی بدست آمده باشد و همان ماسه هایی است كه در كنار رودخانه ها قرار دارد و از آنجا برای قالبیگری به كارگاه آورده می شود . در این نوع ماسه چسب مصنوعی به كار برده نمی شود ، بلكه همان 5 الی 6 درصد خاك رس موجود در آن به همراه آب نقش چسب را بازی می كند و به ماسه استحكام لازم را  می دهد .

از مهمترین مزایای این نوع ماسه را حتی تهیه كردن آن با هزینه كم و ریزدانه بون این نوع ماسه می باشد . اما در كنار این مزایا این نوع ماسه تحمل حرارتی كمی دارد و زود زینتر می شود كه از عیوب آن محسوب می شود

1-2)  ماسه مصنوعی : این ماسه كه نسبت به ماسه طبیعی مصرف بیشتری دارد تشكیل شده است از 5 الی 6 درصد چسب بنتونیت و 3 الی 4 درصد آب كه هنگامی كه با هم مخلوط می شوند ماسه چسبندگی خوبی پیدا می كند . این نوع ماسه از خرد كردن و آسیا كردن سنگهای رودخانه‌ای و ماسه‌ای بدست می آید كه نسبت به ماسه طبیعی درشت دانه تر و با هزینه بیشتری بدست می آید ولی دارای تحمل حرارتی بالایی است و مثلاً در مقابل مذاب چون كه نزدیك به C 1500 حرارت دارد ، نمی سوزد .

1-3)  ماسه CO2 (دی اكسید كربن) : این ماسه در حالت طبیعی خشك است ولی هنگامی كه به مقدار 6% به آن چسب سیلیكات سدیم (آب شیشه) اضافه می شود ، حالت تر شوندگی پیدا می كند و می توان با ان كار قالبگیری و یا ماهیچه سازی را انجام داد . مخلوط این ماسه با چسب سیلیكات سدیم هنگامی كه در معرض گاز C02 قرار گیرد سخت و محكم می شود . به همین دلیل به ماسه CO2 معروف است .

1-4)  ماسه چراغی : این نوع ماسه كه دارای رنگ زرد است بیشتر برای ماهیچه سازی بكار می رود و هنگامی كه در معرض حرارت و آتش قرار گیرد ، سخت و محكم می شود به همین دلیل به ماسه چراغی معروف است .

2- مدل : مدل عبارتست از شكلی شبیه به قطعه تولیدی ، از جنس چوب یا آلومینیوم كه ان را در ماسه قرار داده و قالبگیری می كنیم . سپس مدل را از ماسه خارج می كنیم . حفره بوجود امده توسط مدل را قالب می گوئیم كه شكلی قطعه مورد نظر است مدلها دارای انواع مختلفی هستند كه اسامی آنها عبارتند از :

الف) مدلهای ساده كه در درجه زیری قرار می گیرند و اكثراً از جنس چوب می باشند .

ب) مدلهای دو تكه یا چند تكه كه همانطور كه از اسم انها استنباط می شود ، دارای تكه هایی هستند . هر كدام از این تكه های مدل در یك درجه قالبیگری می شوند كه در داخل قالب به وسیله پین و جاپین آنها را روی همدیگر قرار        می دهند .

ج) مدلهای صفحه‌ای كه هر دو تكه مدل بر روی یك صفحه مونتاژ می شوند و كار قالبگیری را برای ما آسان می كنند .

3-1) ابزارهای قالبگیری : ابزارهایی كه برای یك قالبگیری مورد نیاز است عبارتند از :

3-1) درجه قالبگیری : كه عبارتست از محفظه‌ای چهار گوش كه مدل و ماسه را در آن قرار می دهیم . درجه قالبگیری از دو لنگه تشكیل شده است كه به وسیله پین و جاپین بر روی همدیگر قرار می گیرند .

3-2) كوبه : وسیله ای است برای كوبیدن ماسه بر روی مدل، تا ماسه شكل مدل را به خود بگیرد .

3-3) پودر تالك (جدایش) : كه بین ماسه و مدل و یا بین ماسه دو درجه       می زنند كه از چسبندگی ماسه به همدیگر یا به مدل جلوگیری كند .

3-4) ابزار قاشقی و پاشنه : ابزاری است كه به وسیله آن تعمیرات قالب را انجام     می دهیم و كانالهای اصلی و فرعی راهگاه را در ماسه ایجاد می كنیم .

3-5) قلم مو و آب : كه برای خیس و مرطوب كردن ماسه اطراف مدل بكار        می روند و از خراب شدن ماسه توسط مدل ، جلوگیری می كنند .

4- كوره ها و وسایل تهیه مذاب :

در كارگاه ریخته گری دو كوره وجود دارد : كوره زمینی یا بوته ای و كوره شعله ای یا دوار

كوره زمینی بیشتر برای ذوب آلیاژهای آهنی مثل چدن و آلیاژهای غیر آهنی مثل آلومینیوم ، مس ، برنج ، و …… بكار می رود . بدین ترتیب كه بوته را مثلاً از آلومینیوم پر كرده و داخل كوره قرار می دهیم و پس از ذوب شدن بوته را به وسیله طوقچه یا انبر بیرون می آوریم و داخل كمچه قرار داده و دو نفر این طرف و آن طرف كمچه را گرفته و آماده مذاب ریزی داخل قالب می شوند . سوخت این كوره از گازوئیل است كه به وسیله هوای كه از دم و یا بازدم برقی به همراه سخت داخل كوره می شود ، گازوئیل را پودر كرده و باعث می شود كه راندمان حرارتی كوره بالا رود .

كوره شعله ای یا دوار تشكیل شده است از بدنه ، شاسی ، موتور جهت گرداندن كوره و شعله گیر . این كوره بیشتر برای ذوب چدن بكار می رود . بدین ترتیب كه چدنها داخل محفظه كوره دوار قرار داده و طی تماس شعله با چدنها ، آنها را ذوب می كند . درهمین حین كوره به وسیله موتور و چدنهایی كه در زیر كوره قرار دارد می چرخد و شعله گیر هم جلوی اتلاف حرارت شعله را گرفته و هوای گرم را به طرف بادزن برقی هدایت می كند تا به وسیله هوای گرم راندمان حرارتی كوره بالا رود . بوسیله چرخاندن كوره و قرار دادن بوته در زیر كوره مذاب چدن را از داخل كوره به قالبها انتقال می دهیم .

مجتمع آزمایشگاهی و آزمایشگاههای گروه مواد

در این آزمایشگاهها در مورد قطعات و كلاً موادی كه در ریخته گری استفاده        می شوند ، آزمایشها و تجزیه و تحلیل هایی صورت می گیرد این آزمایشها به صورت زیر  می باشد :

1-  آزمایشگاه مصالح قالبگیری : در این آزمایشگاه در مورد موادی كه با ان قالبگیری انجام می گیرد ، تحقیق و مطالعه و ازمایش صورت می گیرد این مواد می تواند ماسه ، چسب ، آب ، خاك اره ، پودر گرافیت و اثرو درصد هر كدام در مواد قالبگیری باشد . این آزمایشگاه از تجهیزاتی مثل كوبه ، خشك كن ، ترازو ، دستگاه كشش و فشار و … برخوردار است .

2-  آزمایشگاه خواص مكانیكی : در این زمایشگاه قطعات ریخته گری شده را مورد آزمایشهای گوناگونی قرار می دهند تا از خواص مكانیكی آنها اطلاعاتی بدست آورند . این خواص مانند كشش ، فشار ، ضربه ، خمش ، پیچش و … می باشد كه هر كدام از این خواص بر روی دستگاههایی به همین نام مورد آزمایش قرار می گیرند .

3-          آزمایشگاه متالوگرافی : در این آزمایشگاه متالوگرافی قطعات آهنی و غیر آهنی را ابتدا سنگ می زنند و بعد با سمباده های زبر و نرم آنها را سمباده كاری   می كنند . و در مراحل آخر پولیش واچ می كنند . اچ كردن به معنی قرار دادن قطعه داخل یك اسید خورنده مثل هیدروكلریدریك یا اسید نیتریك است تا سطح قطعه كاملاً زیر میكروسكوپ پیدا باشد . پس از این مراحل قطعات را زیر میكوسكوپ قرار می دهند و سطح آن را مورد مطالعه و تحقیق قرار  می دهند . در مواردی از سطح ان قطعات توسط میكروسكوپ عكسبرداری  می كنند . چند عدد دستگاه سمباده ، تعدادی میكروسكوپ ، دستگاه پولیش و اسیدهای گوناگون از تجهیزات این آزمایشگاه به شمار می رود .

4-  آزمایشگاه عملیات حرارتی : این آزمایشگاه اثر حرارت بر روی قطعات مختلف را بررسی می كند . بدین ترتیب كه قطعات را در كوره های برقی قرار داده و سپس در آب یا روغن یا در هوا خنك می كنند و آنها را در آزمایشگاه متالوگرافی برده و سطح انها را زیر میكروسكوپ می بینند تا تغییرات حاصل شده را متوجه شوند .

در طول دوران كاراموزی با كمك سرپرست و استاد كارگاه توانسیم قطعات بزرگ و كوچكی را تولید كنیم كه در طول دوران تحصیل كمتر به تولید چنین قطعاتی پرداخته بودیم . قالبگیری های مختلف و قطعات بزرگ و كوچك تولید شده را در این بخش  توضیح می دهیم

قالبگیری مدلهای یك تكه و ساده :

ابتدا درجه ای متناسب با مدل برداشته و صفحه زیر درجه را روی میز قرار        می دهیم . برای قالبگیری باید ابتدا درجه زیری را به صورت برعكس بر روی صفحه زیر درجه قرار دهیم . مدل را درون درجه قرار می دهیم . اما چگونگی قرار دادن مدل در داخل درجه خیلی مهم است . برای این كار می توانیم از دو راه استفاده كنیم . یكی اینكه به شیب مدل نگاه كنیم . در اینصورت باید مدل را طوری در درجه قرار دهیم كه هنگامی كه می خواهیم مدل را از ماسه بیرون بیاوریم ، هر چه مدل بالاتر می آید ، شیب به طرف داخل باشد و ضای آزاد بین ماسه و مدل بیشتر شود . در غیر این صورت مدل به هنگام خروج از ماسه ، قالب را خراب می كند .

راه دوم تشخیص چگونگی قرار دادن مدل در داخل درجه این است كه مدل را طوری قرار دهیم كه هنگامی كه درجه زیری را در حالت عادی قرار می دهیم (180 درجه  می چرخانیم) سوراخ مدل به طرف بالا باشد تا بتوانیم به وسیله میخ كه در داخل سوراخ قرار می گیرد ، مدل را از ماسه خارج كنیم . هنگامی كه مدل را دردرجه زیری قرار دادیم ، پودر تالك روی مدل می پاشیم و بعد از آن ماسه الك شده را روی آن ریخته و می كوبیم . پس از یك مرحله كوبیدن دوباره ماسه ریخته و می كوبیم و برای بار سوم طوری ماسه می ریزیم ، كه از سطح درجه بالاتر رود . سپس به وسیله خط كش ماسه اضافه را از روی درجه برمی داریم و درجه زیری را به همراه زیر درجه به حالت عادی برمی گردانیم . بعد از اینكه درجه زیری كامل شد ، درجه رویی را روی آن قرار داده ، از یك چوب مخروطی به عنوان راهگاه استفاده می كنیم و سپس دوباره پودر تالك می زنیم تا ماسه دو درجه به هم نچسبد و مانند درجه زیری ماسه ریخته و می كوبیم . پس از اینكه هر دو درجه كامل شد ، چوبی را كه به عنوان راهگاه گذاشته بودیم ، در می آوریم و یك حوضچه قیفی شكل و یا گلابی شكل روی سر درجه بالایی بر روی ماسه ایجاد می كنیم درجه ها را از همدیگر جدا كرده و اطراف مدل را به وسیله قلم و آب می زنیم . مدل را لق می كنیم و سپس به وسیله یك عدد میخ كه آن را در داخل سوراخ مدل قرار می دهیم مدل را از ماسه خارج می كنیم . در درجه زیر حوضچه و كانال اصلی و كانالهای فرعی كه تعداد آنها بستگی به اندازه و حجم قطعه دارد ، درمی آوریم . با یك میله یا سیخ هواكش چند عدد سیخ هوا دردرجه بالایی ، جهت خروج گازها و بخارات آب می زنیم . بدین ترتیب كه سیخ هوا را از این طرف قالب وارد ماسه ها كرده و از طرف دیگر ماسه ها در   می آوریم تا یك سوراخ سرتاسری ایجاد شود . این عمل را در چند جای قالب تكرار می كنیم و سپس قالب و راهگاه را با شعله خشك می كنیم . در اینجا سوالی كه ممكن است برای هر فرد پیش بیاید این است كه دلیل خشك كردن قالب چیست ؟

به خاطر اینكه ماسه خیس است و مذاب داغ را می خواهیم داخل قالب بریزیم ، لذا امكان پاشیدن مذاب به اطراف وجود دارد . برای همین باید قالب را خشك كنم . خشك كردن با شعله به خشك كردن سطحی موسوم است زیرا ما فقط سطح قالب (تا ارتفاع 3-2 سانتیمتری) را خشك می كنیم و بقیه جاهایی را كه با مذاب در تماس نیست ، خیس است مذاب را آماده می كنم و بدون قالب        می ریزیم و پس از گذشت مدت زمان كافی قطعه را از داخل ماسه خارج           می كنیم و اگر سالم باشد آن را سوهانكاری و سمباده كاری می كنم . اما اگر قطعه معیوب باشد (دارای مك یا كشیدگی باشد یا مذاب به تمام قسمتهای آن نرسیده باشد) از آن به عنوان قراضه استفاده می شود و هر ذوب مجدد به كار گرفته می شود .

-        قالبگیری مدلهای دو تكه با ماهیچه متحرك

این نوع قالبگیری همانند قالبگیری مدلهای یك تكه می باشد ولی با این تفاوت كه در اینجا مدل دارای دو تكه است و برای ایجاد حفره یا شیار باید به صورت دستی و با همان ماسه قالبگیری ، ماهیچه بسازیم . ماهیچه سازی در این نوع قالبگیری بدین صورت است كه باید جاهایی را كه حفره یا شیار دارد از ماسه خالی كنیم و شیب دهیم . سپس مدل رویی را روی مدل زیری قرار داده و ماهیچه را به صورت شیبدار و با دست ، طوری كه از ماسه قالبگیری جدا باشد (یعنی بین ماسه ماهیچه و ماسه قالبگیری پودر جدایش بریزیم) می سازیم . به دلیل اینكه ماهیچه قابلیت تحرك و جابه جایی را در هر دو لنگه درجه دارد به «ماهیچه متحرك» مشهور است . در ماهیچه سازی متحرك ، باید در داخل ماهیچه از قانجاق استفاده كنیم .

تعریف قانجاق : قانجاق عبارتست از میله مسی كه به شكل ماهیچه ساخته       می شود و در وسط آن قرار دارد و لاعث استحكام ماهیچه می شود ، تا هنگام جابه‌جا كردن ماهیچه نشكند .

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : كارآموزی در شركت میل لنگ سازان , تجهیزات كارگاه ریخته گری , قالبگیری مدلهای دو تکه با ماهیچه متحرک

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر